13.11.2017.

Postavljeno 6 info ploča “Škrlet” na području Ivanić-Grada i Kloštar Ivanića

U petak 10. studenog 2017., uoči Martinja, održana je press konferencija na Seoskom turizmu Kezele u povodu postavljanja 6 info ploča “Škrlet”. Ploče je postavila TZG Ivanić-Grada, a na inicijativu članova Turističkog vijeća TZIG i udruge Škrlet, Tomislava Voštinića i Janka Kezele.

Info ploče postavljene su na slijedeće lokacije: SB Naftalan, Hotel Sport, Trg V. Nazora Ivanić-Grad/Ivanićanka, ST Kezele, Klet Stari mlin Kloštar Ivanić, Vinarija Voštinić Klasnić s ciljem senzibiliziranja i informiranja domaćeg stanovništva, turista i posjetitelja o važnosti autohtone sorte vina škrlet za naše područje.

Na press konferenciji su govorili domaći proizvođači škrleta Tomislav Voštinić i Janko Kezele. Prisutni su, uoči blagdana Svetog Martina info ploče poškropili i zalili moštom škrleta.

Direktorica ureda TZG Ivanić-Grada Ankica Bešter na kraju je navela da je pri završetku i projekt građevinskih radova oko jezera Sudarica na poučnoj stazi šume Marča, koji je realiziran uz pomoć sredstava Hrvatske turističke zajednica (30.000,00 kn) TZG Ivanić-Grada (17.800,00 kn), te ST Kezele u radovima, kupnji drvenog čamca i poribljavanju jezera. Dragutin Kezele predstavio je projekt poučne staze šume Marča i radova oko jezera.