02.05.2017.

ŠVEAROVI MATURANTI ZA ŽIVOT !

Učenici 4.D razreda ekonomskog usmjerenja Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad s ravnateljicom Ksenijom Pavlović i razrednicom Josipom Ilić su pokrenuli akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i prikupljanja uzoraka krvi radi tipizacije u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina pod sloganom ŠVEAROVI MATURANTI ZA ŽIVOT!

Zaklada Ana Rukavina i Švearovi punoljetni maturanti po prvi puta će ovu plemenitu i humanitarnu akciju održati u školskoj knjižnici Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad, u petak, 05. svibnja 2017. godine, od 12:00 do 14:00 sati.

Švearovi maturanti i Zaklada Ana Rukavina pozivaju i sve ostale zdrave građane od 18 do 40 godina na odaziv ovoj akciji kako bi darivanjem malog dijela sebe i upisom u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica brojnim oboljelima diljem Hrvatske i svijeta pružili nadu u novi život! 

Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnicima s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Zahvaljujemo na odazivu!

ŠVEAROVI MATURANTI ZA ŽIVOT!