16.05.2017.

Održani Posilovićevi dani pod motom „Voli, živi, slavi život“

Udruga civilnoga društva Nadbiskup Josip Juraj Posilović i ove je  godine obilježila Posilovićev dan. Već 26. travnja u crkvi sv. Petra u Ivanić-Gradu bila je  sv. Misa za pokojnog nadbiskupa Posilovića. Program Posilovićevih dana ove godine održan je  15.5.2017. u maloj dvorani POU Ivanić-Grad s početkom od 17 sati i sastojao se od dva djela.  

Prvi edukativni dio odnosio se na predavanje dr. sc. Dražena Kovačevića o forenzičkim aspektima ovisnosti kod mladih. Dr. Kovačević potaknuo je svakoga od prisutnih na promišljanje koliko je ovisnost kroz razne oblike prisutna u svakodnevnom životu, kako se odražava na sam život navodeći posljedice koje su neminovne a on se susreće s njima svakodnevno.

Naglasak koji je stavljen na poštivanje života savršeno se nadovezao na drugi dio programa u kojem je ostvarena večer duhovne šansone upotpunjenu duhovnom poezijom, a koja je veličala i slavila život.

Učenici Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad izveli su pet duhovnih šansona pod ravnanjem prof. Marka Fabrisa. Tijekom koncerta izvedena je pjesma „Oporuka“ Enesa Kiševića kao recital te scensko uprisutnjenje problematike na temu „Obitelj “.

Ovaj događaj obilježavanja Posilovićevih dana svojom nazočnošću uveličali su gradonačelnik Grada Ivanić- Grada  Javor Bojan Leš, zamjenik gradonačelnika Željko Posilović, vlč. Ivica Šimunović kapelan župe sv. Petra u Ivanić-Gradu, sugrađani, naši mnogobrojni srednjoškolci i drugi dragi nam gosti. Navedeno događanje poklon je udruge Posilović Gradu uz Dane Grada.