19.05.2017.

[VIDEO] Održana press konferencija na temu osnivanja Visoke škole u Ivanić-Gradu

Danas je u prostorijama Gradske uprave održana press konferencija na temu osnivanja Visoke škole u Ivanić- Gradu povodom dolaska povjerenstva Agencije za znanost i visoko obrazovanje U Ivanić- Grad.

Voditeljica procesa osnivanja Tatjana Trošt Bobić objasnila je kako će se na Visokoj školi moći završiti preddiplomski stručni studij fizioterapije s mogućnosti studiranja još dvije godine. Planira se redoviti studij u koji bi se moglo upisati 30 studenata, te izvanredni studij s 20 mjesta.
Privremeni dekan Visoke škole Mile Marinčić rekao je više o tijeku osnivanja Visoke škole, o poteškoćama na koje su nailazili, te rokovima za upis prvih studenata.

Ako povjerenstvo Agencije za znanost i visoko obrazovanje bude, kako je najavljeno, formirano i 24 svibnja posjete Ivanić- Grad, te se izjasne pozitivno u roku od 30 dana, odnosno do početka sedmog mjeseca, Visoka škola ulazi u redovne upisne rokove za iduću akademsku godinu. U slučaju da se to ne dogodi, u listopadu će se upisivati samo izvanredni studenti dok će redovni krenuti iduće godine, rekao je Marinčić.

Kontakti su već ostvareni i s potencijalnim predavačima i brojnim učenicima zainteresiranima za upis u Visoku školu.

Uz smjer fizioterapiju plan je u budućnosti otvoriti ukupno tri nastavna programa što je i uvjet za osnivanje veleučilišta.
S Veleučilištem Lavoslav Ružička iz Vukovara potpisan je Ugovor o mentorstvu, dok će se cjelokupna praktična nastava odvijati u Specijalnoj bolnici Naftalan.

Zamjenica ravnatelja Naftalana Gordana Krnjević Pezić istaknula je kako je bolnica Naftalan od početka bila oduševljena idejom osnivanja Visoke škole i veleučilišta, te da je spremna postati nastavna baza za studij Fizioterapije. Naftalan je i dobro opremljen i ima kvalitetne kadrove koji mogu provoditi nastavu, a provedba ovog projekta koristit će kako Gradu Ivanić- Gradu tako i ugledu same bolnice Naftalan.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš izjavio je da je ovaj projekt potpuno novi iskorak za Grad Ivanić- Grad budući da se očekuje boravak oko 400 studenata koji će Gradu dati novu energiju.

U proračunu je za prvu godinu predviđeno je 800 000,00 kuna iz proračuna, a predviđa se da bi nakon tri godine škola trebala funkcionirati samostalno. Troškovi će se znatno smanjiti jer su i nastavna baza i nositelji projekta iz Ivanić- Grada.

Siniša Klasić