19.05.2017.

[VIDEO] Održan sastanak gradonačelnika Javora Bojana Leša i generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića

Danas se u prostorijama Gradske uprave održao sastanak između gradonačelnika Ivanić- Grada Javora Bojana Leša i generalnog direktora Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem.

Gradonačelnik Leš istaknuo je vrlo dobru suradnju Grada Ivanić-Grada s Hrvatskim vodama s kojima je realizirano i planirano nekoliko velikih projekata kao što su rješavanje problema pitke vode, postavljanje kanalizacije na čitavom području Grada, izgradnja šetnica nasipu, te buduća revitalizacija rijeke Lonje.

Sastanku su prisustvovali i voditelj Sektora zaštite od štetnog djelovanja voda Nedjeljko Šimundić i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković također je pohvalio suradnju Grada i Hrvatskih voda. Uz već navedene projekte posebno su istaknuta sredstva od 8 milijuna kuna koja će se uložiti u rekonstrukciju i obnovu nasipa u Dubrovčaku Lijevom.

Nakon sastanka gradonačelnik je sa svojim gostima obišao završenu 1. fazu šetnice pri čemu je potvrđeno i sufinanciranje sanacije kolektora na nasipu rijeke Lonje kako bi se krenulo i s 2. fazom radova.