10.03.2017.

Održani zborovi građana u mjesnim odborima Deanovec i Dubovčak Lijevi - Topolje

U Društvenim domovima u Dubrovčaku Lijevom i Deanovcu ovoga tjedna su održani zborovi građana Mjesnog odbora Dubrovčak Lijevi- Topolje.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš održao je mještanima prezentaciju o gradskim projektima, strategiji ekonomskog i gospodarskog razvoja, te socijalnom i obrazovnom programu Grada.

Uslijedila je rasprava u kojoj su mještani mogli uputiti pitanja gradonačelniku, zamjeniku gradonačelnika Željku Posiloviću i direktoru Komunalnog centra Mariju Mikuliću.

U Deanovcu su postavljena pitanja vezana uz naplatu cestarina na dionici autoceste Ivanić-Grad – Zagreb, ali i uz poteškoće s parkiranjem u samom Ivanić-Gradu koje će u idućim godinama i najavljenim razvojem Grada rasti u sve veći problem.

Prisutne su najviše zanimali problemi oko uređenja krovišta na domu u Deanovcu i način preraspodjele sredstava mjesnim odborima iz proračuna Grada Ivanić- Grada.

Na pitanje o Ulici Dragutina Kocmana koja spaja gornji i donji Deanovec gradonačelnik nije mogao obećati skoro asfaltiranje, jer se trenutno ne nalazi na listi prioriteta, prvenstveno zbog manjeg broja stanovnika koji žive u toj ulici u usporedbi s drugim ulicama i putevima na području Grada.

Na kraju zbora, gradonačelnik i zamjenik su prigodno podijelili cvijeće prisutnim mještankama povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

U Dubrovčaku Lijevom pitanja su bila vezana uz dugogodišnju problematiku objekta stare škole, obnovu ili rušenja starih štala kraj igrališta, te obnovu nasipa prema selima Prečno i Prerovec.

Također, istaknut je nedostatak javnog prijevoza učenika, ali i ostalih stanovnika Posavine prema većim gradskim središtima.

Gradonačelnik i direktor Komunalnog centra obećali su rješavanje što više problema u što kraćem roku, pa će se tako obnoviti mrtvačnica, nabaviti novi stolci za Društveni dom te urediti putevi prema poljoprivrednim površinama.

Zamjenik gradonačelnika Željko Posilović istaknuo je kako je u mjesni odbor Dubrovčak Lijevi - Topolje uloženo 330.000,00 kuna, većinom za veće komunalne radove kao što su obnova krovišta na Domu i na staroj školi te postolja od zvona na crkvi.