06.03.2017.

Održan zbor građana u mjesnom odboru Caginec

U Društvenom domu u Cagincu održan je zbor građana Mjesnog odbora Caginec.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš održao je mještanima prezentaciju o gradskim projektima, strategiji ekonomskog i gospodarskog razvoja, te socijalnom i obrazovnom programu Grada.

Uslijedila je rasprava u kojoj su mještani mogli uputiti pitanja gradonačelniku, zamjeniku gradonačelnika Željku Posiloviću, predsjedniku Gradskog vijeća Željku Pongracu i direktoru Komunalnog centra Mariju Mikuliću.

Prisutne su najviše zanimali problemi od općeg značaja kao što su obnova stare kuglane kraj dječjeg vrtića u Graberju Ivanićkom i dugogodišnje pitanje izgradnje sportske dvorane kraj Osnovne škole Josipa Badalića.

Gradonačelnik je odgovarao i na upite o cestarini na dionici autoceste Ivanić- Grad – Zagreb, izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge, te o glasinama o preseljenju Imunološkog zavoda na novu lokaciju u blizinu ili Ivanić-Grada ili Križa.

Od lokalnih problema, raspravljalo se o značenju projekta Izgradnje kanalizacijskog sustava aglomeracije Ivanić- Grad po samo mjesto, izgradnji nogostupa prema Kloštru, ali i o aktualnom problemu- mogućoj izgradnji crkve u Cagincu.