21.03.2017.

Ivanić-Grad dobiva novu sportsku dvoranu vrijednu 13,7 milijuna kuna

Početkom travnja kreće gradnja 13,7 milijuna kuna vrijedne sportske dvorane Osnovne škole Posavski Bregi u Ivanić-Gradu. Ugovor o sufinanciranju potpisali su danas župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Potpisivanjem Ugovora Zagrebačka županija i Ivanić-Grad obvezali su se da će zajednički sufinancirati projekt ukupne vrijednosti 13.735.166,54 kuna, a temeljem Ugovora, svaka strana sudjelovat će u pokriću 50 posto troškova izgradnje, odnosno sa 6.867.583,27 kuna. Tim sredstvima izgradit će se jednodijelna sportska dvorana površine 1.093 m².

Ulaganje u mlade naraštaje sigurna je investicija koja se s vremenskim odmakom pokaže kao jedina ispravna. Izgradnjom nove sportske dvorane, sadašnjim i budućim generacijama učenika Osnovne škole Posavski Bregi omogućit ćemo da satove tjelesnog odgoja provode u novoj sportskoj dvorani kakvu zaslužuju“, rekao je župan Kožić. Podsjetio je i kako je od 2012. godine do 2016. godine na području Zagrebačke županije izgrađeno i dograđeno 13 objekata u školstvu ukupne vrijednosti 167.592.371,54 kn. Od tog iznosa Zagrebačka županija je iz svog proračuna osigurala 71.202.817,17 kn.

Ovih 6,8 milijuna kuna s kojima Zagrebačka županija sudjeluje u projektu gradnje dvorane u Posavskim Bregima dio je od ukupno 47,5 milijuna kuna koje ove godine planiramo investirati u kapitalnu izgradnju u školstvu“, istaknuo je Kožić, dodavši da je u planu završetak dogradnje OŠ Bedenica, zatim dogradnja i rekonstrukcija OŠ Bistra, izgradnja nove osnovne škole u Jastrebarskom te sportske dvorane u Klinča Selima.

Osim za gradnju dvorane, Zagrebačka županija značajna sredstva ove će godine u Ivanić- Gradu uložiti i u proširenje Specijalne bolnice Naftalan. Radovi na investiciji vrijednoj 43 milijuna kuna već su tijeku.

„,Nova dvorana osim za obavljanje same nastave bitna je i za razvoj sporta. U tom objektu dom će pronaći mnogi naši sportaši i ona će u velikoj mjeri rastereti dvoranu Žeravinec koju smo također izgradili u prethodnom periodu u suradnji sa Zagrebačkom županijom“, rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš, naglasivši kako su izgradnja dvorane i dogradnja Specijalne bolnice Naftalan važne investicije za razvoj Ivanić-Grada.