14.03.2017.

Godišnja skupština UHDDR 91. Otok Ivanić

Na 4. redovnu godišnju skupštinu Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 91. Otok Ivanić održanu 10. ožujka u Cagincu odazvalo se 57 od 91 člana.

Predsjednik Udruge Leo Ordanić je u izvještaju o radu u 2016. godini podsjetio na brojne odrađene aktivnosti: 11. akciju Zbogom oružje, dopunsku nastavu povijesti Domovinskog rata u osnovnim i srednjoj školi pod naslovom Da se ne zaboravi, autobus sjećanja u zadarsko zaleđe, prvo obilježavanje Dana branitelja 3. listopada, sudjelovanje u komemoracijama na Trokutu kod Novske i u Koritima, te u obilježavanju Svih svetih i državnih praznika. Iste su akcije navedene i u planu rada za 2017. godinu.

U raspravi o planu rada iznesen je prijedlog, da se organizira izlet u Vukovar, kad tamo ove godine bude gostovanje Sinjske alke, koji je prihvaćen. Predloženo je i da se napravi popis umrlih branitelja, o kojima se ne vodi posebna evidencija, a iznesena je procjena da je s područja Otoka Ivanića do sada umrlo oko 500 branitelja iz Domovinskog rata. Povodom Međunarodnog dana žena je iznesen podatak, da je u Domovinskom ratu sudjelovalo oko 24.000 žena, od kojih je 710 poginulo, a oko 2.500 bilo ranjeno.

Rad skupštine Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 91. Otok Ivanić su pozdravili gradonačelnik Javor Bojan Leš, koji je obećao nastavak tijesne suradnje s braniteljskim udrugama, kao i predsjednik gradskog Odbora za branitelje Nenad Vujanić i predsjednik Zajednice udruga iz Domovinskog rata Goran Leš.

Članovi udruge, koji još nisu, na skupštini su ispunili upitnik o svom socijalnom statusu u okviru lokalne akcije „Postani vidljiv“.

Radojka Šporer