05.06.2017.

Održan obrtnički sajam „Tradicija, gastronomija i turizam“

U Ivanić-Gradu je protekloga vikenda održan 13. obrtnički sajam „Tradicija, gastronomija i turizam“. Sudjelovalo je četrdesetak izlagača.

Obrtništvo je važan segment lokalne zajednice, a ovakvi sajmovi prilika da obrtnici prezentiraju svoje proizvode i prošire krug kupaca“, komentirala je Marina Hrastić, predsjednica Udruženja obrtnika Ivanić-Grada, dodavši da se u ovome gradu, nakon svojevremenoga pada, polako otvaraju novi obrti.

Za Mirzu Šabića, predsjednik Obrtničke komore Zagreb, obrtništvo je „priča koja ima dušu“. „Gradovi u županiji prepoznaju obrtništvo, a njihovi proizvodi, na ovakvim sajmovima, privlače turiste. Dobar je ovo put, pozitivan, za prezentaciju onoga što obrtnici rade“, rekao je.

U ime Županije, otvorenju sajma prisustvovao je zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš rekao je da je Ivanić-Grad poznat kao grad obrtništva, stoga se raduje što se tradicija sajmovanja nastavlja. „Za obrtništvo izdvajamo značajna sredstva, dapače u proteklom smo razdoblju povećali izdvajanja i tako omogućili opstanak udruženja obrtnika“, rekao je gradonačelnik.