08.06.2017.

Čestitka gradonačelnika povodom Dana grada Ivanić-Grada

Drage Ivanićanke, dragi Ivanićani,

 

Želim vam sretan Dan grada Ivanić-Grada! Ovogodišnja proslava Dana grada obilježena je nizom manifestacija, kao i konstituirajućom sjednicom novog saziva Gradskog vijeća Ivanić-Grada.

Posebno smo ovu godinu i Dan grada posvetili gospodarskom rastu našeg Grada kroz osnaživanje obrtništva koje želimo u predstojećem razdoblju još više ojačati. Upravo zato ćemo nastaviti izdvajanja prema našim obrtnicima, od subvencija do dodjele direktnih bespovratnih sredstava te ćemo i dalje podržavati rad i projekte udruženja obrtnika u našem kraju koji ima bogatu tradiciju.

Želim vam se svima zahvaliti jer zajednički gradimo, razvijamo i čuvamo vrijednosti našeg ponositog grada koji smo oplemenili nizom realiziranih projekata, a još nas očekuju brojni projekti kako bi naš Grad pozicionirali na domaću i svjetsku mapu destinacija u koja se rado zalazi.

Sada smo već itekako prepoznati kao grad koji pokreće i završava projekte, kao grad koji gradi sustavnu turističku ponudu kroz razvoj zdravstvenog, sportskog ali i seoskog turizma, kao grad interesantnih manifestacija ali i dobrih domaćina. Siguran sam ćemo kroz očuvanje i razvoj privrednih djelatnosti, povijesnih i kulturnih vrijednosti još kvalitetnije prezentirati Ivanić-Grad našim gostima.

Znam da samo u zajedništvu možemo premostiti sve izazove koji su pred nama, stoga vas sve skupa pozivam da svatko u svojoj domeni djelovanja njeguje duh međusobne podrške, razumijevanja i prihvaćanja jer nas različitosti trebaju spajati, a ne razdvajati. Upravo je istinska vrijednost u različitostima što jedan Grad izdvaja ispred svih.

Istaknimo danas barjake u čast našeg ponositog Grada s ciljem jačanja zajedništva koje je u suštini jedino istinsko «gorivo» opstanka našeg Ivanić-Grada! Samo u zajedništvu možemo stvarati vrijednosti za naš Grad, žitelje ovog kraja i naše obitelji!

Danas sam ponosan Ivanićanin i još ponosniji Gradonačelnik našeg Ivanić-Grada!


Vaš gradonačelnik
Javor Bojan Leš