09.06.2017.

5. Fišijada “Branitelji gradu-da se ne zaboravi”

Pozivamo sve ljubitelje dobrog fiša i dobre zabave na manifestaciju “BRANITELJI GRADU-FIŠIJADA IVANIĆ-GRAD 2017.”

U nedjelju 18.06.2017., od 9 do 19 sati na Sportskom parku “Zelenjak” u Ivanić-Gradu svoje umijeće u kuhanju fiša prikazat će 50-ak ekipa kuhara iz Slavonije, Moslavine, Posavine, Banovine, Zagorja, Prigorja. Dio ekipa čine braniteljske udruge dok je jedan dio ekipa udruga civilnog društva i zainteresiranih pojedinaca.

U 9 sati službeni protokol započinje hrvatskom himnom koju će otpjevati naše “IVE” nakon koje slijedi otvorenje Fišijade a tu čast i zadovoljstvo će imati gradonačelnik Javor Bojan Leš. Kuhanje počinje u 10,00.

Svi fiševi moraju biti pripremljeni do 12.30, kada će se uzorci predati stručnom žiriju na ocjenjivanje. Prekid kuhanja označit će pucanjem iz kubura članovi kuburaške udruge “Gromovnik” iz Bestovja.

Stručni žiri čine:
1. Vlado Jajetić (alias veseli Moslavac)- majstor kuhar
2. Igor Posuda – majstor kuhar
3. Predrag Vojvodić- organizator Fišijade u Strmcu i dugogodišnji takmičar u kuhanju fiša.

Nakon predaje uzoraka, nešto poslije 12.30 sav skuhani fiš podijelit će se građanima besplatno.

Proglašenje pobjednika je u 14.30, a organizator je za prve tri ekipe osigurao nagrade. Kroz program će nas voditi Srećko Rastović (alias Pepek plem. Breškogredski ).

Na ovoj Fišijadi svoje proizvode predstavit će nam pet OPG-ova iz okolice, proizvođači bučina ulja, meda, likera i ostalih delicija (OPG Hlevnjak, OPG Šimunović, OPG Francetić, OPG Čanđar i OPG Jasna Puškarić).

Najbolja vina iz svojih podruma prezentirat će Vam udruga vinara “BRENTA”.

Gosti iz Slavonije pripremaju i sa sobom voze nešto što se još nije vidjelo u Ivanić-Gradu, ali to neka ostane iznenađenje! Tijekom cijele manifestacije iz zvučnika će se oriti muzika 80-tih.

Svi ste pozvani !