28.07.2017.

Ivanić-Grad ostvario više od 8 milijuna kuna potpore za izgradnju modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora

Nakon provedenog cjelokupnog postupka dodjele bespovratnih sredstava, utvrđeno je da projektna prijava prijavitelja Grad Ivanić-Grad pod nazivom “Izgradnja modularnog drvno- tehnološkog poduzetničkog inkubatora u Ivanić-Gradu”, referentne MIS oznake: KK.03.1.2.01.0051 udovoljava svim propisanim kriterijima te je odabrana za financiranje od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Gradu Ivanić-Gradu je dodijeljen iznos od 8.289.123,65 kuna bespovratnih sredstava za realizaciju ulaganja u projekt, što ujedno predstavlja najveći mogući iznos sufinanciranja prihvatljivih troškova u iznosu od 99,67%.

Novi Poduzetnički inkubator će omogućiti novoosnovanim, malim i startup poduzećima, kvalitetno uređeni prostor sa kompletnom infrastrukturom potrebnom za rad, u kojem će dodatni razvojni impuls svi poduzetnici moći ostvariti i kroz povoljnu cijenu najma prostora.

Za sve prijavljene poslovne subjekte, prva godina najma će iznositi 0,00 kuna, drugu godinu će ostvarivati popust od 50% na ukupnu cijenu najma, treću 25% popusta, a tek četvrtu godinu će plaćati punu cijenu. Ovaj projekt predstavlja još jednu od mjera razvoja gospodarstva na kojem je Grad radio proteklih godinu dana.