04.12.2017.

Vrlo uspješna Zurka show u Ivanić-Gradu

U Ivanić-Gradu je održana četvrta po redu frizerko-modna revija pod nazivom „Zurka show“, čiji je glavni organizator ivanić-gradsko Udruženje obrtnika. S obzirom da je ta manifestacija ujedno i humanitarnog karaktera, upravo joj to daje dodatnu vrijednost.

Naime, Udruženje obrtnika iz Ivanić-Grada, pod pokroviteljstvom Grada, i ove je godine organiziralo sada već tradicionalnu manifestaciju „Zurka show“. Kako je istaknula Marina Hrastić predsjednica Udruženja obrtnika Ivanić-Grada sve je počelo 2006.godine na Cehu frizera kada su frizeri željeli prezentirati svoj rad i tako je krenula prva Zurka.

Na ovogodišnjoj Zurki sudjelovalo je 15-ak obrtnika i poduzetnika, a uključene su bile i udruge tako da bude zabavnog programa, jer se manifestacije zove Zurka show, značibilo je frizera, šminkera, butika, jednom riječju modna scena Ivanić-Grada. Zurka show i ove je godine imala humanitarni karakter. Naime, sav prihod od prodanih ulaznica bio je namijenjen ivanić-gradskoj udruzi „Mali princ“, koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju.

Kako je istaknuo predsjednik Udruge Dubravko Pavković, ova manifestacija Udruzi puno znači i financijski, ali više kao moralna podrška sugrađana koji se okupe u velikom broju i na taj način predstavnici Udruge Mali princ vide da rade dobar posao i da su u svojoj lokalnoj zajednici prepoznati kao udruga koja radi pravu stvar. A da rade pravu stvar pokazalo je prepuno gledalište u dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Među publikom je bio i prvi čovjek Ivanić-Grada, gradonačelnik Javor Bojan Leš. Gradonačelnik je istaknuo da Grad nastoji pomoći i Udruženju obrtnika, te mu je drago da se tradicija Zurke show nastavlja, a osobito mu je drago što manifestacija opet ima i humanitarni karakter.

Gradonačelnik je dodao kako je prekrasno bilo doći i uživati u raspjevanoj i veseloj atmosferi gradskih mališana. Naime, u gotovo sat i pol vremena publika je, između ostalog, uživala u nastupu dječjeg zbora u koji su bili uključeni i članovi Udruge „Mali princ“, potom u nastupu mažoretkinja, a naravno i u samoj frizersko-modnoj reviji, koja se sastojala od nekoliko izlazaka modela, što odraslih, što djece.

Izvor: Mreža.tv