27.12.2017.

Novoformirana većina osigurala sredstva za besplatne udžbenike za sve učenike

Uz izglasavanje novog predsjednika Skupštine Zagrebačke županije na današnjoj je sjednici usvojen i proračun za 2018. godinu koji iznosi 671.442.824,00 kuna. Kako se novoformirana većina nije u potpunosti slagala sa županovim prijedlogom proračuna uložili su pet amandmana ukupne vrijednosti 15,6 milijuna kuna. 

Od toga iznosa 12 milijuna kuna osigurava se za kupnju udžbenika za sve učenike osnovnih škola. Također, za svako novorođeno dijete osigurava se novčana pomoć od 1 000 kuna za što će se u proračunu izdvojiti 2,7 milijuna kuna. I dok je novoformirana većina prihvatila takav izmijenjeni prijedlog proračuna, vijećnici SDP-a, HSS-a, Laburista, Mosta i Živog zida bili su protiv njega. Osim osiguravanja besplatnih udžbenika i naknade za svako novorođeno dijete, amandmanima su osigurana i sredstva za mobilni mamograf, javne potrebe u sportu, te dodatnu pomoć programima Crvenog križa Zagrebačke županije.

Također, članovi Skupštine složili su se da se s Gradom Zagrebom potpiše Sporazum o suradnji na pripremi projekta „Centar za gospodarenje otpadom Zagreb“, a prihvaćen je i Program mjera sanacije unutar zona sanitarne zaštite izvorišta Strmec, Šibice i Bregana za postojeće građevine i djelatnosti za petogodišnje razdoblje.