12.12.2017.

Konferencija za medije i predstavljanje Projekta Croatian Makers Plus – za darovitu djecu

U utorak 12. prosinca u 11 sati, u maloj sali Pučkog otvorenog učilišta, održana je konferencija za medije u svrhu predstavljanja projekta Croatian Makers Plus – za darovitu djecu koji se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Croatian Makers Plus – za darovitu djecu projekt je kojeg kao nositelj provodi Grad Ivanić-Grad u suradnji sa sljedećim partnerskim organizacijama: Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad, Osnovna škola Stjepana Basaričeka Ivanić-Grad, Osnovna škola Josipa Badalića Graberje Ivanićko,
Institut za razvoj tržišta rada, Institut za razvoj i inovativnost mladih te Razvojna agencija IGRA Ivanić-Grad.

Projekt je namijenjen darovitim učenicima partnerskih osnovnih škola te mu je cilj razviti njihove potencijale u STEM područjima primjenom robotike i automatike. Navedeno će se postići kroz dvije razine intervencije: 1. Razvoj programa CM+ (razvoj metodologije, razvoj izvannastavnih i
izvanškolskih aktivnosti, stručno usavršavanje nastavnika) i 2. Provedba programa CM+ (identifikacija i individualni rad s darovitim učenicima).

Tijekom konferencije napravljena je demonstracija nabavljene informatičke i robotičke opreme koja će biti korištena za provedbu programa za darovite učenike u STEM područjima u tri partnerske škole. Oprema uključuje mBot robote, Ulitmate mBot robote, Smart Home kitove i 3D printere.

Uz gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Javora Bojana Leša o projektu su govorili i g.Paolo Zenzerović iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih te Martina Novak, ravnateljica Osnovne škole Josipa Badalića. Ispred Razvojne agencije IGRA Ivanić Grad obratio se Martin Madaras.

Ukupna vrijednost projekta je 885.590,62 HRK. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Grad Ivanić Grad (stopa sufinanciranja iz ESF-a: 99,32 %).

Foto: Zoran Ožetski