11.12.2017.

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija na pripremama u Ivanić-Gradu!

Izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije g. Lino Červar objavio je popis 28 igrača na koje računa za nadolazeće Europsko prvenstvo koje se od 12. do 28. siječnja 2018. održava u Hrvatskoj.

Pripreme za Europsko prvenstvo na rasporedu su od 18. do 24. prosinca te od 26. do 31. prosinca u Ivanić-GraduZavršna faza priprema počet će 1. siječnja 2018. u Splitu, a u sklopu te faze priprema odigrat će se i pripremna utakmica protiv Crne Gore. Susret je na rasporedu 5. siječnja u Spaladium Areni.

Popis 28 reprezentativaca za EHF EURO 2018:

 1. Filip Ivić - HC PGE Vive Kielce
 2. Ivan Stevanović - HC Kadetten Schaffhausen
 3. Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
 4. Mirko Alilović – HC Telekom Veszprem
 5. Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
 6. Ivan Vida – RK Dubrava
 7. Ivan Čupić – RK Vardar
 8. Manuel Štrlek - HC PGE Vive Kielce
 9. Lovro Mihić - HC Orlen Wisla Plock
 10. David Mandić – RK Izviđač Ljubuški
 11. Marino Marić –MT Melsungen
 12. Željko Musa – SC Magdeburg
 13. Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
 14. Kristian Bećiri - RK Celje Pivovarna Laško
 15. Igor Vori – RK PPD Zagreb
 16. Jakov Gojun – HC Füchse Berlin
 17. Halil Jaganjac – RK Metalurg
 18. Marko Mamić - HC PGE Vive Kielce
 19. Stipe Mandalinić - HC Füchse Berlin
 20. Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel
 21. Igor Karačić – RK Vardar
 22. Lovro Jotić – HC Aalborg Handbold
 23. Luka Cindrić – RK Vardar
 24. Marko Kopljar - HC Füchse Berlin
 25. Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain
 26. Mario Vuglač – RK PPD Zagreb
 27. Šime Ivić - HC Orlen Wisla Plock
 28. Denis Buntić – HC MOL-Pick Szeged

Izbornik Lino Červar najavio je početak priprema za Europsko prvenstvo: ''Imamo sedam mladih i pet novih igrača te njih devet koji su visoki preko dva metra. To je bitno. Problem je što nećemo imati cijelu momčad na okupu tijekom cijelih priprema. U prvoj fazi priprema u Ivanić-Gradu od 18. do 24. prosinca neće biti Nijemaca i još nekih, dok će se veći dio njih priključiti od 26. prosinca. Završne pripreme počinju 1. siječnja u popodnevnim satima u Splitu i tamo smo sve do početka Prvenstva. Pokušat ćemo pripreme temeljiti na tri pravca. Bitno je imati tehničko-taktičku pripremu, psihološku te fizičku spremu.''

''Moramo odrediti cilj. Nije nam lako i nikada nismo imali težu situaciju. Sve me nekako podsjeća na prvenstvo u Portugalu. Ako želimo nešto napraviti na ovom prvenstvu, moramo to postići preko najjačih reprezentacija. Domaćini smo i zbog toga pored svih problema moramo gledati prema mjesecu jer kažu ako i napraviš pogrešku, svejedno si među zvijezdama. Znamo da će biti teško doći do medalje. Reprezentacija treba biti tim bez zvijezda i sretan sam što se naši igrači ponašaju skromno. Tražimo timske igrače i one koji će biti u stanju podnijeti odgovornost. Igrač mora biti pobjednik ne samo fizionomijom, već i karakterno'', nastavio je izbornik Červar.

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac istaknuo je da Savez ima veliku podršku svih važnih državnih struktura: ''Europsko prvenstvo je sve bliže. Neću ulaziti u struku previše. Reći ću samo da smo izabrali ono najbolje što imamo i nadamo se uspjehu. Što se tiče organizacije Eura, želim istaknuti da imamo veliku podršku Vlade Republike Hrvatske, Ureda za sport i pojedinih Ministarstava'', te istaknuo kako je utakmica otvaranja Eura protiv Srbije rasprodana: ''Ulaznica za utakmicu protiv Srbije više nema, a za ostala dva susreta u skupini ima još oko 20% dostupnih ulaznica. HRS je svim rukometnim djelatnicima i županijskim savezima omogućio povlaštene ulaznice i svi su iskoristili to pravo. Unatoč svim problemima koje smo imali sa Splitom, sve je riješeno i organizacija će biti na vrhunskom nivou. Pozivam sve navijače da na vrijeme osiguraju ulaznice i navijaju za Hrvatsku na svim utakmicama.''

''Koristim ovu priliku da pozovem i medije i navijače da nam budu velika podrška u stvaranju pozitivne atmosfere. Želim da se svi zajedno ujedinimo u navijačku Hrvatsku i da konačno možemo reći da imamo pravog osmog igrača na terenu koji će u svakoj sekundi na svakoj utakmici nositi Hrvatsku navijanjem. Također, zahvaljujem se Vladi Republike Hrvatske, sponzorima i poslovnim partnerima koji su nas odlučili podržati u ovim teškim vremenima. To je izuzetno bitno za hrvatski sport i rukomet i nakon samog Europskog prvenstva'', za kraj konferencije za medije rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac koji se složio sa svima da je podrška navijača najvažnija u nadolazećim tjednima.

Popis reprezentativaca za prvu fazu priprema u Ivanić-Gradu:

 1. Ivan Stevanović – HC Kadetten Schaffhausen
 2. Filip Ivić – HC PGE Vive Kielce
 3. Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
 4. Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
 5. Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
 6. Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb
 7. Leon Šušnja – RK PPD Zagreb
 8. Ivan Vida – RK Dubrava
 9. Igor Vori – RK PPD Zagreb
 10. Mario Vuglač – RK PPD Zagreb
 11. Ivan Čupić – RK Vardar
 12. Manuel Štrlek - HC PGE Vive Kielce
 13. Lovro Mihić – HC Orlen Wisla Plock
 14. Halil Jaganjac – RK Metalurg
 15. Marko Mamić - HC PGE Vive Kielce
 16. Igor Karačić – RK Vardar
 17. Luka Cindrić – RK Vardar
 18. Šime Ivić - HC Orlen Wisla Plock
 19. Kristian Bećiri – RK Celje Pivovarna Laško
 20. Luka Stepančić – RK Paris Saint-Germain Handball
 21. Jakov Vranković – HC Grundfos Tatabánya