25.08.2017.

Održano svečano potpisivanje Ugovora za projekt “Izgradnja modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora u Ivanić-Gradu”

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić potpisala je devet novih Ugovora za Poziv „Razvoj poslovne infrastrukture“ kojima je ukupno dodijeljeno 104.760.924,54 kuna.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisao je i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš čime je i službeno započela provedba projekta Izgradnja modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora u Ivanić-Graduukupne vrijednosti 8.316.291,65 kuna. Potpisivanju je prisustvovao i Valentin Gadža, direktor Razvojne agencija IGRA koja je zadužena za provedbu ovog projekta.

Osim Ivanić-Grada, Ugovore su potpisali gradonačelnici i načelnici Koprivnice, Rijeke, Općine Kistanje, Valpova, Đurđevca, Garešnice, Općine Barban i Osijeka.

Grad Ivanić-Grad izgradnjom i opremanjem Modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora osigurava potrebnu infrastrukturu za potporu razvoju poduzetništva na području grada i okolice. Projektom se namjerava poboljšati konkurentnost i održivost malih poduzeća kroz razvoj infrastrukture ali i kroz koordiniranu potporu u smislu dodatnih usluga, edukacijskih aktivnosti te transfera tehnologije i znanja.

Modularni drvno-tehnološki poduzetnički inkubator ukupne površine 722m2 čija je izgradnja planirana u sklopu projekta sastoji se od 17 zasebnih funkcionalno-prostornih jedinica namijenjenih korisnicima infrastrukture koje će koristiti 13 postojećih i 8 novoosnovanih poduzeća te 2 PPI-a.

Očekivano trajanje projekta je 24 mjeseca te će on biti završen u rujnu 2019. godine.