27.04.2017.

U Ivanić-Gradu održana prezentacije „U susret poduzetništvu“

U susret poduzetništvu naziv je prezentacije koju je HGK – Komora Zagreb u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, HBOR-om i Zagrebačkom županijom, 25. travnja organizirala u Dugom Selu i Ivanić-Gradu. Održavanje prezentacije predviđeno je u svim gradovima Zagrebačke županije.

Nove mjere aktivne politike zapošljavanja pod nazivom Od mjere do karijere, koje je donijela Vlada Republike Hrvatske, predstavila je Marija Halić, v.d predstojnica Regionalnog ureda HZZ-a Zagreb. Riječ je o devet novih mjera koje su objedinile prethodnu četrdeset i jednu mjeru te donijele brojne novosti usmjerene na povećanje zaposlenosti i olakšavanje pristupa tržištu rada poslodavcima i nezaposlenima.

Mjere i aktivnosti za poticanje poduzetništva i poljoprivrede u 2017. godini Zagrebačke županije predstavili su Damir Fašaić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i mr.sc. Gordana Županac pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, a mjere potpore koje poduzetnicima omogućuje Ivanić-Grad prezentirala je predstavnica grada Ivana Vnučec Perko.

O mogućnostima kreditiranja mikro, malih i srednjih poduzeća te o osiguranju izvoza govorile su predstavnice HBOR-a, Ivana Grahovac, voditeljica Odjela za mala poduzeća i Gabrijela Kupanovac, voditeljica Odjela kratkoročnog osiguranja i reosiguranja.
U sklopu predavanja održana je i prezentacija usluga i aktivnosti HGK.