22.04.2017.

Svečana primopredaja Planinarske kuće u Graberskom brdu

Svečana primopredaja Planinarske kuće u Graberskom brdu, kad je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš uručio ključ predsjednici Društva prijatelja prirode Ivanić-Grad Sanjici Laušin, održana je u petak 21. travnja 2017.

Preuređenje starog društvenog doma u Graberskom brdu dimenzija 12 x 5 metara u Planinarsku kuću je financirao Grad Ivanić-Grad kroz dvije godine sa ukupno 200.000 kuna. Kuća je potpuno uređena izvana i iznutra, te u prizemlju ima prostor za druženje kapaciteta 30-tak osoba sa sanitarnim čvorom, a u potkrovlju prostor za 20-tak madraca za prenoćište. Potrebno je još nadograditi natkrivenu terasu, asfaltirati plato ispred doma i urediti zeleni okoliš, a za početak su gradonačelnik i predsjednica DPP-a zajednički posadili drvo prijateljstva.

Kućom će upravljati Društvo prijatelja prirode Ivanić-Grad, te će služiti kao ishodišna točka za izlete u šumu Marču, za pješačke i biciklističke ture u okviru turističke ponude, a biti će podnesen i zahtjev za njeno uključivanje u infrastrukturu Hrvatskog planinarskog saveza.

Na svečanoj primopredaji su bili predstavnici Grada Ivanić-Grada, članice i članovi planinarskog društva „Društvo prijatelja prirode“, direktorica gradske Turističke zajednice, predstavnici Mjesnog odbora Graberje Ivanićko, direktor tvrtke izvođača radova “Lipovec gradnja” i gradonačelnik Grada Vrbovca Vladimir Bregović i drugi.