26.09.2016.

Radio klub Ivanić-Grad proslavio 50. rođendan

Kada je 18. kolovoza davne 1966. godine, Stjepan Robek otvorio osnivačku skupštinu “Narodne tehnike općine Ivanić-Grad“, u čijem je sklopu osnovana sekcija “Radio amaterizam”, nije slutio da će sekcija koji danas nosi naziv “Radio klub Ivanić-Grad“, proslaviti 50. obljetnicu postojanja i rada.

U svečanoj atmosferi hotela Sport u Ivanić-Gradu, uz brojne članove i goste, dodijeljene su i nagrade za pobjednike “Ham festa”, natjecanja 9A Activity kupa, Hrvatskog radioamaterskog saveza Hrvatske, koji se održao u Ivanić-Gradu u srpnju ove godine.

Radio klub Ivanić-Grad koji danas djeluje pod okriljem “Zajednice udruga tehničke kulture” kroz sve godine postojanja vrlo je aktivan. Aktivnost se kreću od sudjelovanja na raznim natjecanjima do modeliranja antena, postavljanja novih stupova za antene i kroz tehničku podršku raznim manifestacijama poput biciklističkog Memorijala Stjepan Grgac. Klub ima 27 članova od kojih najstariji ima 70 a najmlađi tek 8 godina.

Osim radio kluba u sklopu “Zajednice udruga tehničke kulture” Grada Ivanić-Grada djeluje još četiri kluba: Oldtimer, Informatički, Aero i klub Elektronike i računarstva.

Kako saznajemo od predsjednika “ZTK” Grada Ivanić-Grada, g. Dražena Baotića svi klubovi iz zajednice aktivno će sudjelovati u organizaciji ovogodišnje 12. Bučijade koja će se održati 15.i 16 listopada ove godine.

Tekst/foto: Zoran Ožetski