03.09.2016.

Potpisan ugovor o otvaranju specijalističke ambulante interne medicine

Nije prošlo ni dva i pol mjeseca od inicijative do potpisivanja ugovora koji će omogućiti početak rada specijalističke ambulante interne medicine u Domu zdravlja u Ivanić-Gradu.

Danas je u uredu ravnatelja KBC-a Zagreb, na inicijativu i veliko zalaganje saborskog zastupnika, prof.dr. Drage Prgometa, potpisan ugovor o poslovnoj suradnji između KBC-a Zagreb i Doma zdravlja Zagrebačke županije kojim se otvara mogućnost ugovaranja specijalističkih ordinacija u Domu zdravlja u Ivanić-Gradu. U ime KBC-a Zagreb ugovor je potpisao ravnatelj, dr. Ante Čorušić, dok je u ime Doma zdravlja Zagrebačke županije potpisao ravnatelj dr.sci. Većeslav Bergman.

Specijalističke ambulante za stanovnike našeg grada i okolnih naselja osiguravaju kvalitetnu i adekvatnu zdravstvenu skrb tako će zasigurno i specijalistička internistička ambulanta koju će voditi dr.Goran Šukara značajno podići razinu zdravstvene zaštite svih pacijenata kojima je usluga specijaliste internista potrebna. Danas potpisani ugovor osim što omogućava specijalisti da radi izvan punog radnog vremena u javnom sektoru Doma zdravlja Zagrebačke županije, otvara i mogućnost da se pacijenti ambulante prema potrebi hospitaliziraju u KBC-u Zagreb.

Bitno je napomenuti da će se buduća specijalistička ordinacija interne medicine financirati iz sredstava proračuna Grada Ivanić-Grada, a gradonačelnik Javor Bojan Leš je siguran kako će se u sufinanciranje uključiti i naše susjedne općine, Kloštar Ivanić i Križ čiji će stanovnici također moći koristiti usluge specijalističke ordinacije.

Podsjetimo da su gradonačelnik Javor Bojan Leš i dr. Goran Šukara, specijalist interne medicine pri KBC-u Zagreb, svjesni potrebe naših građana za uslugama specijaliste internista, polovicom lipnja ove godine započeli razgovore oko što skorijeg otvaranja ambulante.

Zoran Ožetski