12.10.2016.

Pozivamo vas na otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča

Pozivamo vas na otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča u petak 14. listopada 2016. u 18,00 sati u Park hrvatskih branitelja, Ivanić-Grad, kod Gradske vijećnice, gdje će biti predstavljeno deset privremeno postavljenih instalacija i skulptura od buča:

1. “Velika mandala/rozeta“, Nikola Faller, mag. kiparstva
2. „Jesenska šuma“, Agronomski fakultet Zagreb, Vesna Židovec izv. prof. dr. sc. i vlasnica cvjetnog salona „Arkadija“ Svjetlana Todorović, dipl. ing. agr.
3. „Mali muzej“, Suzana Lovrenščak
4. “Iz velikog u malo“, Sonja Tudor i Anja Lovrenščak
5. “Vitez i zmaj“, Winton Afrić, akademski slikar
6. „Glazba-simfonija buča“, Fašnička udruga „Žaba“
7. „Zmaj Bučan“, Goran Koprek, dipl. rest.- konz.umjetnina kipar
8. „S bundevom u svijet snova“, Poljoprivredna škola Zagreb, voditelj Luka Šiklić, dipl. ing. kraj. arh. i projektni tim: Romana Singolo Mahnić, dipl. ing. agr., Lucija Baškarić, dipl. ing. agr., Tatjana Brkić, dipl. ing. agr.
9. “Stvaralački krug života“, Petar Sugović, mag. art.
10. „Košara buča“, Fašnička udruga „Žaba“

Vrata Gradske vijećnice uredit će Udruga ljubitelja vrtova “Perunika“.

Članovi Stručnog povjerenstva u sastavu Srne Krtak,  mag. ing. prosp. arch., Zlatka Bublića, dipl. ing. šum., Gorana Oniško,  šum. teh., Ivane Ožetski, mag.art i Ankice Bešter, direktorice TZG Ivanić-Grada izabrati će tri najuspješnije instalacije čiji će autori u nedjelju 16.10. u 15,00 sati primiti priznanje na glavnoj  pozornici.

Fotografije postavljenih instalacija i skulptura od buča bit će objavljene na facebook stranici Bučijade u albumu pod nazivom Park skulptura i instalacija od buča u petak nakon otvorenja Parka. Svi zainteresirani facebook korisnici moći će dati svoj “lajk” za njima najzanimljiviju skulpturu ili instalaciju. Autor skulpture/instalacije koja do nedjelje (16.10.) do 14,00 sati skupi najviše “lajkova“ prigodno priznanje primiti će također u 15,00 sati na glavnoj pozornici.

Uz otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča pozivamo Vas i na otvorenje Etnografske izložbe KUD-a Posavec u Muzej Ivanić-Grad u 19,00 sati i koncert banda VATRA na glavnoj pozornici na Trgu V. Nazora u 20,00 sati.

Veselimo se Vašem dolasku!