18.11.2016.

Održan zbor građana u mjesnom odboru Donji Šarampov

Grad Ivanić- Grad i Mjesni odbor Donji Šarampov jučer su u Društvenom domu održali zbor građana za stanovnike Donjeg Šarampova.

Predsjednik Mjesnog odbora Igor Cepetić prigodno je pozdravio sve prisutne, a gradonačelnik Javor Bojan Leš održao je prezentaciju o gradskim projektima, strategiji ekonomskog i gospodarskog razvoja i socijalnom i obrazovnom programu.

Zamjenik gradonačelnika Željko Posilović izvijestio je o dosadašnjim radovima na području mjesnog odbora i planiranim aktivnostima.

Kao najbitnijom stavkom istaknuo je početak saniranja odvodnje u što je uloženo 805 tisuća kuna. Značajna sredstva uložena su i u obnovu tucaničkih cesta, nasipavanje poljskih puteva i asfaltiranje prometnica. Na zahtjev Mjesnog odbora preseljeno je dječje igralište kako bi ga udruga Mali princ lakše koristila, a pred dovršenjem je i nogometno igralište za koje je izdvojen iznos od 150 tisuća kuna u koji su uključeni svi popratni sadržaji kao što su javna rasvjeta, parkiralište i tribine.

Također, pohvalio je Mjesni odbor Donji Šarampov koji je dobro iskoristio raspoloživa sredstva za obnovu društvenog doma, izgradnju spremišta, nabavu opreme i općenito za uloženi dobrovoljni rad.

Uslijedila je rasprava i pitanja mještana upućena gradonačelniku, zamjeniku gradonačelnika, direktoru Komunalnog centra Mariju Mikuliću i upravitelju ureda Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Vjekoslavu Brozu.

Pitanja su bila prvenstveno iz komunalne problematike vezana za javnu rasvjetu, oborinske vode i odvodnju, ali i za izgradnju kanalizacije i prometnih nepravilnosti na području Mjesnog odbora Ivanić- Grad.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš najavio je da je ovaj zbor prvi u nizu zbora građana u svrhu izravne komunikacije sa građanima i dobivanja povratnih informacija o projektima i aktivnostima Gradonačelnika i Gradske uprave.