02.05.2016.

Tribina "Postani vidljiv"

Dana 1.5.2016. godine u maloj sali Pučkog otvorenog učilišta, u sklopu 21. godišnjice vojno-redarstvene akcije "Bljesak", održana je Tribina "Postani vidljiv".

Projekt „Postani vidljiv“ stručno vodi predsjednica Socijalnog vijeća Josipa Crnoja Bartolić, uz pomoć Odbora za branitelje i Zajednice udruga iz Domovinskog rata, te koordinaciju s Gradom zamjenika gradonačelnika Željka Posilovića. Cilj je kroz anketu snimiti socijalnu i zdravstvenu sliku branitelja s područja Otoka Ivanića, kako bi se osmislili načini za pomoć onim braniteljima koji su u potrebi, a „nevidljivi“.

Do sada je anketu o (ne)zaposlenosti, zdravstvenom i stambenom statusu, problemima u obitelji itd. ispunilo 200 branitelja, a pozvani su je ispuniti svi branitelji s područja Grada Ivanić-Grada i općina Kloštar Ivanić i Križ, i to u prostoriji HVIDR-e u Domu hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu, Omladinska 30, utorkom i petkom od 9 do 12, a srijedom od 13 do 17 sati, ili kod voditeljice projekta „Postani vidljiv“ Josipe Crnoja Bartolić u Centru za socijalnu skrb Ivanić-Grad.