01.05.2016.

Čestitka Gradonačelnika

Drage Ivanićanke i dragi Ivanićani, 

 

od srca vam čestitam 1. svibnja - Međunarodni praznik rada!

iskoristimo ovaj praznik da se svi skupa podsjetimo na povijesne trenutke borbe za prava radnika i opće solidarnosti radništva. Prisjetimo se povijesnih učenja kojim su bila protkana skoro dva stoljeća napretka i u vremenu ispred nas oplemenimo rad s dimenzijom svijesti koja dodatno potiče razvoj osobne odgovornosti i shvaćanja da je rad istinsko, kreativno stvaralaštvo svakog pojedinca i da svaka osoba ima pravo na ovaj vid iskazivanja svoje individualnosti.

Moralna je i ljudska obaveza prisjetiti se i zahvaliti svima koji su svojim radom podržali naše sadašnje radništvo. Primarno se treba zahvaliti, s najdubljim poštovanjem, našim umirovljenicima koji su kroz svoj radni vijek odvajali sredstva za nas, kao buduće snage. Treba se prisjetiti i naših branitelja koji su svojim nesebičnim stavom riskirali svoje živote kako bi danas mogli uživati u slobodi i miru. Uz proslavu Međunarodnog praznika rada obilježiti ćemo i vojno-redarstvenu akciju "Bljesak" kako bi priznali vrijednosti nastale iz naše nedavne hrvatske povijesti te s tim iskustvima i učenjima ispravili buduće povijesne trenutke u cilju razvijanja održivog društva koje poštuje osnovne ljudske vrijednosti.

Kao generacija koja je sada u svom radništvu aktivna i koja svojim radom podržava svoje okružje posebnu pažnju trebamo posvetiti mlađim generacijama kojima smo dužni pružiti kvalitetni temelj  za njihovu budućnost. Svojim djelovanjem budimo kvalitetan uzor našim mladim generacijama kako bi bili inspirirani za budućnost i to prihvaćanjem međusobnih razlika, suradnjom i radom kao kreativnim stvaralaštvom, autentičnošću, inovativnošću, životnom strastvenošću, osobom odgovornošću, slobodom duha te svim vrijednostima koje oplemenjuju ljudski rod. 

Na današnji dan kada obilježavamo radništvo i akciju "Bljesak" podržimo budući razvoj Ivanić-Grada, okolice, ali i Hrvatske u vitalnom duhu ovog kraja, zajedništvu te s novom razinom snage. 

Na odgovornoj poziciji čelnika Gradske uprave Ivanić-Grada, kao vaš Gradonačelnik, ali primarno kao Javor Bojan Leš, građanin Ivanić-Grada, jamčim vam da ćemo svojim djelovanjem očuvati vrijednosti našeg Grada, osigurati sadašnje i buduće pravo na rad i radno stvaralaštvo te osnažiti gospodarski puls ovog kraja, čemu i sada možete aktivno svjedočiti kroz vidljive projekte!

Obilježimo zajednički Međunarodni praznik rada i vojno-redarstvenu akciju "Bljesak" u krugu velike ivanićanske obitelji uz simboličnu porciju graha!

 

Vaš Gradonačelnik

Javor Bojan Leš