16.05.2016.

[VIDEO] 11. akcija „Zbogom oružje“

Ovogodišnja akcija „Zbogom oružje“ završena je 12. svibnja 2016. primopredajom prikupljenog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, većinom zaostalih iz Domovinskog rata, nadležnim stručnjacima Policijske uprave zagrebačke.

Akciju „Zbogom oružje“ je tijekom mjeseca travnja organizirala „Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić“, već jedanaestu godinu za redom, u zajedništvu s Policijskom postajom Ivanić-Grad i pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada.

Predsjednik UHDDR 91 Otok Ivanić Leo Ordanić je uz primopredaju izrazio nadu, da činjenica, što se svake godine u akciji prikupi nešto manje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, znak da ih u domovima ima manje. Naglasio je, da će se akcija organizirati sve dok u domovima građana postoji i jedan metak, jer je i on ubojit.

Na primopredaji su bili i načelnik Policijske postaje Ivanić-Grad Jure Matijević, gradonačelnik Javor Bojan Leš i zamjenik gradonačelnika Željko Posilović, koji su pohvalili rezultate, te i nadalje podržavaju organiziranje akcije Zbogom oružje.

Načelnik PP Ivanić-Grad Jure Matijević je još jednom ponovio, da se osobe koje dobrovoljno predaju UHDDR 91 Otok Ivanić ili policiji neregistrirano i zabranjeno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva ne evidentiraju i ne kažnjavaju, ali ako ga policija pronađe tijekom istražnih radnji, vlasnik se po zakonu obvezno prijavljuje i kažnjava.

Tekst: Radojka Šporer
Foto: Siniša Vuger