21.03.2016.

Zelena čistka Ivanić-Grad

U sklopu najvećeg volonterskog ekoprojekta, danas je na području grada Ivanić-Grada održana akcija “Zelena čistka” u kojoj su osim građana s područja Ivanić-Grada bile uključene i brojne gradske udruge i društva. Zelena čistka – zajednička jednodnevna akcija dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup(Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Najvažniji ciljevi ove hvale vrijedne akcije su osvještavanje o važnosti primarnog odvajanja otpada, očistiti ilegalno odložen otpad u cijeloj Hrvatskoj, podignuti razinu svijesti o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje te utjecati na promjenu vrste i/ili količine materijala koji se koriste za ambalažu u proizvodnji i uslugama.

Već tradicionalno u akciji sudjeluje gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš koji danas nije krio zadovoljstvo činjenicom kako se ovoj akciji svake godine odazove velik broj građana, što pojedinačno što kroz brojne udruge, koji tako neizmjerno pridonose nastojanju da cijelo područje grada Ivanić-Grada bude čišće i time ugodnije i zdravije mjesto za život.