04.03.2016.

Dan civilne zaštite

Svečana i radna sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Ivanić-Grada u proširenom sazivu održana je u četvrtak 3. ožujka povodom  Međunarodnog dana civilne zaštite 01. ožujka. U Spomen-domu Alojza Vulinca su se okupili članovi Stožera za zaštitu i spašavanje, Zapovjedništva Civilne zaštite, pripadnici gradske postrojbe CZ opće namjene, članovi Gradsko-općinskog interventnog tima GDCK Ivanić-Grad, predstavnici pravnih osoba od interesa za zaštitu i spašavanje, te predstavnici Vatrogasne zajednice i Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad.

Sudionike je pozdravio i načelnik gradskog Stožera zaštite i spašavanja zamjenik gradonačelnika Željko Posilović. Odredbe novog Zakona o sustavu civilne zaštite s primjerima iz prakse je prezentirao pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb Damir Pilčik.

Članovi Gradsko-općinskog interventnog tima GDCK Ivanić-Grad su za ovu prigodu postavili izložbu fotografija o svom radu na poplavom pogođenom području istočne Slavonije i o pomaganju  izbjeglicama s ratom pogođenih područja Bliskog Istoka.

Zamjenik gradonačelnika i načelnik gradskog Stožera zaštite i spašavanja Željko Posilović je ovom prigodom zahvalio svim sudionicima u akcijama zaštite i spašavanja na području Grada Ivanić-Grada.

 

Tekst: Rada Šporer

Foto: Zoran Ožetski