01.03.2016.

Čestitka gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Javora Bojana Leša, povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj (1. ožujka)

Poštovani sugrađani,

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, koji se obilježava 1. ožujka, Grad Ivanić-Grad održat će 3. ožujka u Spomen domu Alojz Vulinec svečanu i radnu sjednicu Stožera za zaštitu i spašavanje grada.

Sjednici, u proširenom sazivu, prisustvovat će članovi Zapovjedništva civilne zaštite Grada Ivanić-Grada, pripadnici postrojbe civilne zaštite Grada Ivanić-Grada opće namjene, pripadnici Gradsko-općinskog interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad te predstavnici svih drugih operativnih snaga za zaštitu i spašavanje Grada Ivanić-Grada, kao i pravnih osoba od interesa za zaštitu i spašavanje Grada Ivanić-Grada. Sjednici će prisustvovati i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb g. Damir Pilčik koji će sve prisutne upoznati s novostima koje za sustav civilne zaštite donosi Zakon o sustavu civilne zaštite.

U Spomen domu Alojz Vulinec povodom Dana civilne zaštite bit će postavljena  prigodna izložba o provođenju mjera zaštite i spašavanja u sustavu civilne zaštite, a u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grada.

Svim navedenim aktivnostima želi se osnažiti važnost civilne zaštite i spašavanja na području Grada Ivanić-Grada kako bi pravovremeno i organizirano odgovorili na svaku situaciju u kojoj našem stanovništvu, materijalnim i kulturnim dobrima ili okolišu zaprijeti opasnost.

Bitno je naglasiti da je nužno da zajednički radimo na stvaranju uvjeta za daljnju dogradnju i razvoj sustava civilne zaštite na području Grada Ivanić-Grada kako bi bili spremni proaktivno reagirati i minimizirati rizike u svim situacijama, uključujući i rizik od poplava kojem smo uslijed zemljopisnog položaja iznimno izloženi. Isto tako, važno je da se, kao i do sada, Grad Ivanić-Grad u skladu s mogućnostima, uključi u pružanje pomoći snagama civilne zaštite u dijelovima RH koja se nađu u situacijama kada im je takva pomoć potrebna.  

U ime Grada Ivanić-Grada i svoje osobno ime zahvaljujem se svim pripadnicima sustava civilne zaštite, operativnim snagama zaštite i spašavanja, kao i pravnim osobama od interesa za zaštitu i spašavanje Grada Ivanić-Grada na dediciranom i proaktivnom djelovanju te svima njima kao i svim stanovnicima Grada Ivanić-Grada čestitam Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

 

Javor Bojan Leš

gradonačelnik Grada Ivanić-Grada