17.06.2016.

Inicijativa za ponovnim pokretanjem specijalističke ambulante interne medicine

Nakon uspješne inicijative pokrenute od strane gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom kojom je Ivanić-Grad konačno dobio T1 tim hitne pomoći, pokreće se inicijativa za ponovnu uspostavu specijalističke ambulante interne medicine u Domu zdravlja u Ivanić-Gradu.

Da podsjetimo. U zadnje tri godine, odlukom Ministarstva zdravlja RH, Domu zdravlja u Ivanić-Gradu ukinute su ortodontska, oftalmološka dok se zbog odlaska liječnika specijaliste u mirovinu zatvorila internistička, i pulmološka ordinacija.

Svjesni potrebe naših građana za uslugama specijalističke ambulante interne medicine, gradonačelnik Javor Bojan Leš i dr. Goran Šukara, specijalist interne medicine pri KBC-u Zagreb, započeli su razgovore o načinu što skorijeg pokretanja postupka za uspostavu rada specijalističke ambulante interne medicine čiji je rad Grad Ivanić-Grad spreman sufinancirati iz sredstava gradskog proračuna.

Slijede razgovori s ravnateljem Doma zdravlja Zagrebačke županije dr. Većeslavom Bergmanom i predstavnicima KBC-a Zagreb kako bi se dogovorio model mogućeg sufinanciranja odnosno omogućavanja rada dr.Šukare u specijalističkoj ambulanti u Domu zdravlja u Ivanić-Gradu.