07.01.2016.

Otvoreni trening i druženje s hrvatskim rukometnim reprezentativcima

Europsko rukometno prvenstvo sve je bliže i sve više raste zanimanje za rukometaše. Reprezentativci pripreme odrađuju u Ivanić-Gradu koji se pokazao kao odličan domaćin. Kako bi se zahvalili na gostoprimstvu, hrvatski rukometaši ove su srijede, 6. siječnja, otvorili popodnevni trening za sve građane i tako im omogućili da vide kako stručni stožer priprema igrače za europsku smotru. Nakon odrađenog treninga, djeca iz rukometnih klubova Ivanić-Grada, ali i ostali sišli su s tribina na teren i podružili se s reprezentativcima. Djeca su uživala u sportskoj dvorani Žeravinec s ponajboljim rukometašima iz Hrvatske koji su im sportski uzor. Navijači su pitali rukometaše sve što ih zanima, na poklon dobili majice i autogram karte, a fotografije će ih uvijek podsjećati na rukometni dan u Ivanić-Gradu .

Mnogobrojne građane pozdravio je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš: "Kao sportaš u duši, nekdašnji rukometni trener, a danas gradonačelnik mogu samo kazati da sportske vrijednosti nose iznimne rezultate koje se ne očituju samo u broju postignutih i obranjenih golova. Bio je danas užitak promatrati vrhunske sportaše i mlade nade koje teže istom cilju. Raduju se istim radostima, uživaju u razigravanju i druženju. Sport nema granica i ograničenja, on uzdiže i ostvaruje rezultate u svakom aspektu, a posebno u usmjeravanju mladih ljudi koji uče kako zacrtati i ostvariti ciljeve, kako se fokusirati u životu, kako njegovati osobnu i timsku odgovornost, kako zadržati fizičku vitalnost, kako posložiti prioritete, kako i na koji način prenijeti duh domoljublja pod hrvatskom zastavom na sportskim događanjima, itd. Sport je premosnica koja potiče da se oživi srce ljudskosti, vrhunskih sportskih, privatnih i poslovnih rezultata, potiče vitalnost i energičnost, uči kako održati motivaciju i daje životnost. Upravo zbog ovog trebamo podržati sport, bilo kao navijači, investitori, treneri, sportaši, doktori, ili pak novinari. Zato smo i ponosni što je Ivanić-Grad gost domaćin za pripreme hrvatske rukometne reprezentacije za Europsko prvenstvo u rukometu koje se održava u Poljskoj od 15. do 31. siječnja 2016. godine.

Za kraj druženja svima prisutnima zahvalio se kapetan reprezentacije Marko Kopljar:„Bilo nam je zadovoljstvo trenirati u punoj dvorani. Drago nam je da su nas u Ivanić-Gradu navijači došli podržati uoči susreta sa Slovenijom i odlaska na Europsko prvenstvo u Poljskoj. Zahvaljujemo se domaćinima na gostoprimstvu i odličnim uvjetima koje imamo tijekom priprema.

 

Foto: Zoran Ožetski