12.01.2016.

Babić objavio konačan popis putnika za EP u Poljskoj

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Hotelu Sport u Ivanić-Gradu izbornik Željko Babić je objavio konačni sastav muške rukometne reprezentacije za Europsko prvenstvo u Poljskoj od 15. do 31 siječnja. Hrvatska je u skupini B zajedno s Bjelorusijom, Norveškom i Islandom, te otvara prvenstvo utakmicom s Bjelorusijom u petak poslijepodne.

Na Europsko prvenstvo u Poljsku putuje 17 reprezentativaca: vratari Mirko Alilović i Ivan Stevanović, te Manuel Štrlek, Antonijo Kovačević, Ivan Čupić, Zlatko Horvat, Ilija Brozović, Krešimir Kozina, Marino Marić, Marko Kopljar, Domagoj Duvnjak, Igor Karačić, Luka Cindrić, Marko Mamić, Ivan Slišković, Jakov Gojun i Luka Šebetić.

Izbornik Babić je izjavio, da je svjestan obveza i očekivanja u Poljskoj, te da je najbolje da kaže, kako je bilo određenih problema tijekom priprema, ali da vjeruje u naše igrače.

Kapetan reprezentacije Marko Kopljar se nada da će se nakon utakmice sa Slovenijom u Kopru momčad u potpunosti oporaviti, te dodaje: “Nismo u perfektnom stanju i nije onako kako želimo da bude, ali ozljede su sastavni dio sporta i svi bi htjeli da ih nema. Dat ćemo sve od sebe na Prvenstvu.”

Dopredsjendik HRS-a Zoran Gobac je rekao, da rukometaši ne idu na turistički u Poljsku, ali da po svim procjenama nikad nisu imali ovakvu situaciju što se tiče ozljeda i slabu pripremljenost, te dodao: “Jednostavno je nemoguće u deset dana provesti ono što neki od igrača ne rade u klubovima. Međutim, mi vjerujemo u naše momke. Realnost je da se možemo vratiti nakon prvog kruga, a možemo igrati i finale. Na ovom Europskom prvenstvu deset reprezentacija borit će se da medalju.

Tekst: Radojka Šporer