12.02.2016.

Udruga “Bolji Kloštar“: Volim činiti dobro

Humanitarna udruga „Bolji Kloštar“ organizirala je 11. veljače 2016. u Sportskoj dvorani Žeravinec u Ivanić-Gradu humanitarnu sportsku priredbu za prikupljanje pomoći za mladu majku i kćer Horvat iz Kloštra Ivanića, kojima je nedavno izgorjela kuća.
 
Odigrane su revijalne utakmice u malom nogometu između Humanih zvijezda Hrvatske, ekipe slijepih i Naftaš-Ivanića, revijalna utakmica škola rukometa MRK Ivanić i Moslavine iz Kutine, te prvenstvena košarkaška utakmica veterana Ivanića i Multiagrama, uz nastupe Kickboxing kluba Ivanić, Karate kluba KIK i Kloštranskih mažoretkinja. Na priredbi je predstavljen nogometaš zagrebačkog Dinama Marko Pjaca, s kojim su se rado fotografirali posjetitelji, i zapjevao kantautor iz Siska Giovanni Furlan.
 
Uz više stotina građana, priredbu su posjetili gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš sa zamjenicima Željkom Posilovićem i Gordanom Brcković, koji su i osobno uplatili pomoć, dok je gradonačelnik iz gradskog proračuna odobrio 5.000 kuna.
 
Humanitarni koncert „Volim činiti dobro“ održava se 12. veljače od 19 sati u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću uz nastupe mladog pjevača Dine Jelusića, tamburaškog sastava „Štefanjska zvona“, grupa „Dvostruki užitak“ i „Standard“, Ženskog vokalnog sastava IVE, Folklorne skupine Dječjeg vrtića Proljeće Kloštar Ivanić, te KUD-ova Kloštar i Obreška.
Gradonačelnik Javor Bojan Leš je izrazio zadovoljstvo priredbom i odazivom građana, te izjavio, da Grad redovito podupire sve humanitarne akcije.
 
Organizator, predsjednik udruge „Bolji Kloštar“ Mislav Lukša je bio oduševljen odazivom izvođača, gledatelja i medija iz cijele Hrvatske u podršci ovoj akciji, izražavajući nadu da će biti prikupljeno dovoljno novca, da se maloj obitelji Horvat vrati krov nad glavom.
 
Tekst: Rada Šporer
Foto: Zoran Ožetski