21.02.2016.

[VIDEO] 28. tradicionalni karate kup Mladost

U subotu 20. veljače 2016. g. u Ivanić-Gradu održan je 28. tradicionalni karate kup Mladosti što ga svrstava među najstarije karate turnire u Hrvatskoj.

Ceremoniju otvaranja uveličala je Njegova ekselencija Keiji Ide, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj. Veleposlanik je uvodnom govoru  istaknuo da je iznimno zadovoljan razvitkom karate sporta u Hrvatskoj, a natjecateljima je zaželio puno sportske sreće i uspjeha.

S prigodnim govorom natjecateljima i mnogobrojnoj publici obratio se i gradonačelnik Ivanić-Grada g. Javor Bojan Leš te s ponosom otvorio turnir. 

Važno je za napomenuti da je ovo do sada najmasovniji kup Mladosti te se svojom odličnom organizacijom i masovnošću svrstava među najbolje karate turnire u Hrvatskoj za djecu od 6 do 15 godina.

Na natjecanju je nastupilo 582 natjecatelja iz 55 karate klubova u katama i borbama. Najuspješniji klub turnira bio je KK Samobor, drugo mjesto je zauzeo domaćin turnira KK Mladost Ivanić-Grad dok je treće mjesto osvojio KK Globus - Čakovec. KK Mladost osvojio je 24 medalje od čega 5 zlata, 4 srebra i 15 bronci.