22.08.2016.

Završen je 46. Memorijal Stjepan Grgac

Završen je 46. Memorijal Stjepan Grgac, cestovna biciklistička utrka koju BK «Ivanić» održava u čast velikana našeg grada po kojem utrka i nosi ime.
S vremenom je utrka prerasla u međunarodnu sportsku manifestaciju čiji je rezultati boduju za KUP Hrvatske.

Bez obzira na manji obim utrka i ove je godine nastupilo 129 najboljih biciklista – reprezentativaca Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske.

Prva utrka utrka u kojoj su snage odmjerili biciklisti u dobi do 13. godina vožena je u dužini od 19,6 km.Treći u cilj ušao je Trstenjak Matija biciklist iz Sv. Martina na Muri, drugi je bio Erdelić Igor iz Zagreba a pobjednik utrke u kategoriji Početnika je Podlesnik Grega iz Sevnice (Slovenija).

U utrci Mlađih kadeta dugoj 20,6 kilometara najbrži su bili Pavrič Mark iz Ljubljane, Polovič Nino iz Novog Mesta, a pobijedio je Hočevar Tin također iz Novog Mesta.

Nakon utrke Mlađih kadeta startali su Kadeti, biciklisti u dobi do 15. godina koji su vozili stazu dugu 35,7 km.Bila je ovo najteža utrka jer je bicikliste gotovo cijelim putem pratila kiša pa je bilo i ozljeda, padova i odustajanja.
Većina je ipak uspješno završila utrku pa je tako treće mjesto osvojio Vandur Gaber iz Sevnice, drugi je bio Gojković Oliver iz Zadra a nabrži je bio Fran Miholjević biciklist iz Rijeke.

Najdužu stazu u dužini od 61,6 km vozili su biciklisti u kategoriji Mlađih juniora, a za treće mjesto izborio se Marin Jotanović iz Rijeke, drugi u cilju je bio Jaka Čamažar iz Ljubljane a pobjednik ove utrke je Murn Boštjan iz Novog Mesta.

Iz BK «Ivanić» ove su godine nastupili Klara Rodeš i Mario Mijekavac.

Nakon završenih utrka u popodnevnim su satima uz tradicionalni domjenak nagrade najboljim biciklistima dodijelili gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš (mlađim juniorima), tajnik Gradske zajednice sportskih udruga Grada Ivanić-Grada Igor Mužina (kadetima), Zlatica Grgac, kćer Stjepana Grgca (mlađim kadetima), Ankica Bešter, direktorica TZ Grada Ivanić-Grada (početnicima). Nagradu najbolje plasiranoj članici BK Ivanić, Klari Rodeš, uručio je Krešimir Grgac a nagrade za pobjednike prolaznog cilja za mlađe juniore u Križu, uručio je predsjednik Biciklističkog kluba Ivanić Mario Biršić.

Anita Penava