26.08.2016.

Uređenje novog gradskog trga za posjetitelje

Prošlog tjedna su otvoreni radovi na uređenju novog malog gradskog trga. Uređenje trga se provodi površini između centralnog sata i tržnice te predviđa uređenje partera, proširenje i uređenje pješačkih staza te uređenje zelenih površina.

Na prostoru nove pješačke površine izrađuje se nova betonska obloga sa integriranim interaktivnim plohama. Kao posebna kategorija, izvode se i nova mjesta za sjedenje i odmor koja će imati potpuno novu strukturalnu dimenziju te će biti izvedena od čelika, betona i pleksiglasa. Uz navedenu urbanu opremu postaviti će se i nova solarna rasvjetna tijela.

Najveća posebnost trga će biti upravo u njegovom interaktivnom dijelu. Obzirom da će sjedeće površine, u onim dijelovima napravljenim od pleksiglasa, biti osvjetljene građani će moći hodajući po trgu i posebnim podnim interaktivnim trokutima mijenjati boje samog trga.

Ujedno je predviđeno da cijeli interaktivni sustav bude modularno ugrađen čime se ostavlja mogućnost daljnje nadogradnje, dodavanja novih elemenata, povezivanje interaktivnih trokuta sa LED ekranom, mogućnost igranja jednostavnijih igrica za djecu, praćenja pokreta u prostoru. Samo mašta je granica.

 

Na kraju galerije možete pogledati grafički prikaz budućeg trga.