30.08.2016.

Okupljanje u Udruzi „Mali princ“

U nedjelju, 28. kolovoza 2016. u Udruzi roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ održano je zajedničko okupljanje svih članova, djelatnika, suradnika i volontera Udruge.
Zajedničkim trudom i angažmanom svih roditelja i članova organizirano je zajedničko druženje u čijem su se središnjem fokusu nalazila djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Uz prigodan ručak, naglasak je stavljen na aktivnosti koje su razveselile naše najmlađe članove.

Organizirano je oslikavanje lica, pa su djeca s veseljem pregledavala šaroliki izbor slika te je svatko odabrao za sebe svoj najdraži lik ili crtež koji je zatim preslikan na njihova lica. Posebno oduševljenje izazvao je glazbeni dio aktivnosti, pri čemu su djeca i članovi dobili priliku na mikrofon i uz prateću glazbu otpjevati svoje najdraže pjesme. Djeca i članovi pokazali su veliku hrabrost, a uz veliki pljesak i podršku publike nije bilo mjesta za tremu. Osmjeh na njihovim licima bio je najbolji pokazatelj i najvjerodostojnija povratna informacija o uspjehu i korisnosti ovakve hvalevrijedne aktivnosti.

Događanje je uveličao i dolazak gradonačelnika Grada Ivanić-Grada, g. Javora Bojana Leša te načelnika općine Križ g. Marka Magdića i gospođe Lidije Zubatović koja je došla u ime načelnika g. Željka Filipovića, koji su velika i neizostavna podrška Udruzi te uvijek pokazuju socijalnu osjetljivost i prepoznaju vrijednost rada i aktivnosti koje Udruga „Mali princ“ provodi za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Udruga je upoznala gradonačelnika Javora Bojana Leš sa trenutnim teškoćama s financiranjem i smanjivanjem sredstava za rad udruge zbog koji su se našli u nezavidnoj i teškoj situaciji zbog kojih je rad udruge postao neizvjestan. Gradonačelnik je ovom prilikom osigurao 10.000,00 kuna iz proračunske rezerve te obećao da će osigurati i dodatnih 20.000,00 kuna čime bi se osigurala sredstva za rad djelatnika udruge do kraja 2016. godine.

Uz zajedničko druženje, razmjenu iskustva te doprinos svih članova u organiziranju i realizaciji ovakvog okupljanja, malim koracima ostvaren je veliki uspjeh za naše socijalno najosjetljivije skupine društva, a članovi Udruge stekli su nova poznanstva i prijateljstva te dobili priliku za socijalno uključivanje i podršku u svojem zajedničkom cilju za promicanje i ostvarivanje kvalitetnog i ispunjenog svakodnevnog života za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.