25.08.2016.

Novo nogometno igralište sa umjetnom travom

U sklopu ugovorenih projekata, započeli su pripremni zemljani radovi u sklopu izgradnje novog nogometnog igrališta na sportskom parku Zelenjak.

Novo igralište je smješteno paralelno sa postojećim, na suprotnoj strani tribina na koje će se po završetku zemljanih radova ugraditi umjetna trava, kako za nogometne treninge tako i za klupske utakmice.

U sklopu projekta će se ukloniti postojeća tribina tvz. VIP loža, urediti atletska staza na starom igralištu te postaviti potpuno nova dvostrana tribina unutar koje će biti smješten sanitarni čvor i sporedni prateći prostori za potrebe održavanja utakmica.

Ujedno je uklonjen beton ispod starog odbojkaškog terena te će uskoro krenuti uklanjanje starih betonskih tribina uz rukometno igrališta. Nova površina će se izravnati te zatravniti, urediti nova hortikultura na prostoru sportskog parka te postaviti novo veliko igralište za djecu.

U sklopu uređenja u planu je postavljanje nove rasvjete, novih klupa kao i postava novih sprava za street workout, dok se na mjestu postojećeg rukometnog igrališta razmatra mogućnost postavljanja zatvorenog balona kako bi se igralište moglo koristiti i za vrijeme kišnih perioda.

 

Nakon završetka projekta u planu je i izgradnja zida uz postojeće igralište za tenis, kao i malog parka za odmor.