10.08.2016.

Ljetovanje osnovnoškolaca u Selcu

Kako se pokazalo kao dobra praksa, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad, i ove je godine organiziralo ljetovanje za djecu u Centru za odmor i rekreaciju Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić u Selcu. U kampu su i ove godine boravila djeca s područja Grada Ivanić-Grada i okolice i to iz Osnovne škole Braće Radić, Kloštar Ivanić; Osnovne škole Milke Trnine, Križ; Osnovne škole Posavski Bregi, Posavski Bregi; Osnovne škole Josipa Badalića, Graberje Ivanićko; Osnovne škole Stjepana Basaričeka, Ivanić-Grad; Osnovne škole Đure Deželića, Ivanić-Grad i Klub osoba s invaliditetom „Duga“ , nekolicina odraslih te volonteri Crvenog križa, sve ukupno 92 osoba.

Polazak je bio  24.07.2015 u 9 sati ispred Pučkog otovrenog učilišta u Ivanić-Gradu a  krenulo se sa dva autobusa, dok je povratak kući je bio 31.07.2016. u popodnevnim satima. Tijekom cijelog izleta za sigurnost djece brinulo se  5 voditelja te medicinsko osoblje. Voditelji su tokom boravka svakodnevno organizirali niz aktivnosti i radionica edukativnih i rekreativnih karaktera u kojima sva djeca sa zadovoljstvom i zanimanjem sudjeluju. Djeca i voditelji smješteni su u montažnim kućicama, omogućena su im tri dnevna obroka (doručak, ručak i večera) te međuobrok, na raspolaganju im je i veliki sanitarni čvor te veliko dvorište za igru, sport, i radionice.

Osim sudjelovanja u radionicama, koje su na dnevnom repertoaru, djeci se nude mnogi drugi sadržaji kao što su razne sportske aktivnosti, izleti, zabavni sadržaji te slobodno vrijeme koje uključuje između ostalog i odlazak na plažu.