08.04.2016.

Prezentacija projekta kvalitetne pitke vode

U Ivanić-Gradu je u srijedu 6. travnja održana prezentacija projekta Izgradnje i rekonstrukcije vodovoda Zagrebačke županije Zagreb-Istok kojim će Grad Ivanić-Grad i općine Kloštar Ivanić i Križ dobiti pitku vodu iz zagrebačkog vodocrpilišta Petruševec.

Projekt su predstavili direktori Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten i VIO Ivanić-Grad Vjekoslav Broz te konzultant Dorian Jurić. U raspravi su sudjelovali gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i načelnik općine Kloštar Ivanić
Željko Filipović.

Izdvojili smo odgovore na najzanimljivija pitanja građana.

5.7 mlijuna kuna bit će uloženo u izgradnju kućnih priključaka, što podrazumijeva izgradnju priključnih vodova i okna (šahti), što ne ide na teret korisnika, a korisnik vode mora osigurati instalaciju od okna do kuće i vodomjer. Puštanjem u rad novog magistralnog vodovoda cijena vodne usluge, koja sad iznosi 5,53 kune, bit će povećana za najviše 0,50 kuna. Kvaliteta vode će se i dalje redovito kontrolirati u kao i do sada.

S obzirom da je u Ivaniću planirana rekonstrukcija željezničke pruge, građanima je pojašnjeno, da su projekt pruge i vodovoda usklađeni.

Nakon priključivanja na novi magistralni cjevovod, u slučaju potrebe će još nekoliko mjeseci biti moguće uzimati vodu iz staroga, sve dok se opskrba iz novoga u potpunosti ne ustali.

foto: Zdenko Vanjek
tekst: I.M.