05.10.2015.

Pool film, petak treći, Citizenfour

Ovog petka 2. listopada, u velikoj dvorani POU u Ivanić-Gradu, održana je treća projekcija u sklopu Pool Filma 2015. Nakon dva igrana filma, došao je red na dokumentarac i to dokumentarni film Citizenfour američke redateljice Laure Poitras.

Citizenfour, dokumentarac s elementima špijunskog trilera, priča je o Edwardu Snowdenu, najpoznatijem američkom zviždaču i bivšem zaposleniku CIA-e, čovjeku koji je otkrio skandal o nezakonitom prisluškivanju građana od strane Nacionalne službe sigurnosti SAD-a (NSA).

Gost večeri bio je Krešimir Mišak novinar, pisac i glazbenik široj publici poznat kao voditelj emisije Na rubu znanosti koja se emitira na HRT-u.

Na projekciji filma zatekli smo i gradonačelnika g. Javora Bojana Leša koji nam je tom prilikom rekao:

Zadovoljan sam izborom filmova na ovogodišnjem Pool Filmu kao i njegovom koncepcijom koja osim kvalitetnih igranih i dokumentarnih filmova u naš grad dovodi i ljude povezane uz film i filmsku industriju s kojima se nakon projekcija može porazgovarati. Žao mi je što ovo događanje ne prati veći broj naših sugrađana pa ću iskoristiti ovu priliku i pozvati ih da u što većem broju posjete slijedeće projekcije koje se održavaju svaki petak i tako sve do 30. listopada.

Tekst i foto: Zoran Ožetski