10.11.2015.

Projekt „Biti Bolji-Be Better"

Naš projekt „Biti Bolji-Be Better" uzeo je opet maha, ovoga puta smo na traženje učenika Srednje škole „Ivan Švear“ iz Ivanić Grada u goste doveli Alana Honana, jednog od braće Iraca​ koji su napustili Irsku i pokrenuli posao u Hrvatskoj.
 
Alan Honan je Irac koji već dugo ne živi u svojoj domovini. Rano se odvažio napustiti roditeljski dom i pokušati živjeti sam; prvo u Londonu, a kasnije u Izraelu i Hrvatskoj.
Široko je obrazovan s mnogim interesima, a nikada se nije bojao promjena i izazova. Alan je želio s mladima podijeliti svoja iskustva kao pozitivna i optimistična osoba koja uvijek poručuje da se nije dobro ograničiti, zato je bitno iskoračiti izvan svoje comfort zone i hrabro probati nešto novo. Trenutačno živi u Zagrebu i radi u edukaciji kao teacher engleskog jezika.
 
23.10.2015. g. razgovarao je s oko 50 učenika te nekoliko profesora kojima je pokazao kako se posao može pokrenuti i u Hrvatskoj, bez odlaska mladih ljudi u njihovu domovinu, odnosno Irsku. Posebno je istaknuo prednosti Hrvatske, zašto je došao kod nas, zašto je ovdje dobro živjeti, kako je doživio Hrvatsku, kako razmišlja o svojoj budućnosti… Od njega smo čuli i o novim i inovativnim načinima učenja jezika u 21. stoljeću, a na kraju predavanja zadovoljno je odgovarao na pitanja učenika.
 
Časopis Poduzetnik posebno se zahvaljuje Vitomiru Klasiću, vlasniku Ivanićplasta iz Ivanić-Grada i Javoru Bojanu Leš, gradonačelniku Ivanić-Grada bez čije pomoći ne bi mogli organizirati ovo zanimljivo predavanje. Događaj je popratio i Obiteljski radio Ivanić (Ivana Kordić Vlainić).