20.05.2015.

Zajednička fotografija za 55 godina škole

Danas je u OŠ Josipa Badalića u Graberju Ivanićkom bilo posebno živo. Pod budnim okom ravnateljice, gospođe Martine Novak, na igralištu pored škole snimala se zajednička fotografija na kojoj je sudjelovalo svih 252 učenika te njihovi profesori i djelatnici škole. Povod ovom događaju je obilježavanje 55. godišnjice postojanja škole koje će se obilježiti u lipnju ove godine.

Podsjetimo da je škola u Graberju izgrađena 11. rujna 1960. godine. Dobila je ime po Vaclavu Horčički, stradalniku Drugog svjetskog rata. Škola je izgrađena uz pomoć poduzeća Naftaplin tadašnje općine Ivanić-Grad, mještana i roditelja Graberja, Graberskog Brda, Derežana, dijela Prkosa i Sobočana, Caginca, Deanovca i Bunjana. U lipnju 1992. godine škola mijenja ime u Osnovna škola JOSIPA BADALIĆA.

U snimanju zajedničke fotografije sudjelovao je i gradonačelnik Grada Ivanić Grada g. Javor Bojan Leš koji je za portal Volim Ivanić komentirao ovo zanimljivo događanje te iznio informacije vezane uz izgradnju školske sportske dvorane u Graberju Ivanićkom.

Snimku možete poslušati na linku portala:
http://www.volimivanic.info/zajednicka-fotografija-za-55-godina-skole

Foto i tekst: Zoran Ožetski