16.05.2015.

Ina d.d. održala pokazno taktičku vježbu

U petak 15. svibnja 2015. godine na prostoru proizvodne bušotine IVA-13 u Ivanić-Gradu, Ina d.d u suradnji s Vatrogasnom postrojbom Grada Ivanić-Grada, hitnom službom, DZUS i PP Ivanić-Grad te ostalim poslovnim subjektima održala je pokazno taktičku vatrogasnu vježbu.

Osnovna zamisao pokazno taktičke vježbe je da se u približno pretpostavljenim i stvarnim uvjetima prikaže mogući incident s istjecanjem CO2 kao i potencijalna opasnost za zaposlenike i objekte u okruženju same lokacije izvođenja vježbe te pojava požara tijekom rudarskih radova na proizvodnoj bušotini. Tijekom provedbe vježbe obaviti će se provjera kompletnosti vlastite vatrogasne opreme kao i uvježbanosti profesionalnih vatrogasaca PRZH i VP Ivanić Grad, ekipe za evakuaciju i spašavanje zaposlenika iz ugroženog prostora PRZH, sustav uzbunjivanja te međusobna koordinacija s tijelima lokalne uprave i samouprave kao i Stožera za zaštitu i spašavanje, (djelovanje u katastrofama i izvanrednim situacijama) i ekipa za sanaciju okoliša.

Cilj vježbe je trening i uvježbavanje zaposlenika PRZH, vatrogasaca VP Grada Ivanić-Grada, Stožera zaštite i spašavanja Grada Ivanić-Grada, te tvrtki za sanaciju okoliša u slučaju izvanrednog događaja, požara te eventualnog istjecanja nafte i plina s CO2 na nekom od rudarskih objekata. Vježbom će se ujedno pokazati mogućnost nadziranja koncentracije opasnih plinova , te sprečavanje kretanje osoba u okolini ugroženog prostora. Provest će se i sanacija terena nakon gašenja požara na rudarskom objektu.