17.05.2015.

2. Festival igračaka u Ivanić-Gradu

Bogat izlagački dio, Mala škola zaboravljenih igara, Alka na tatinim leđima, 15-tak dječjih radionica, kazališne predstave za djecu, Koko kino maraton, izbor najbolje hrvatske igračke – samo su dijelovi zabavnog programa 2. Festivala igračaka koji se održao 16. i 17. svibnja u Ivanić-Gradu.

Organizator Festivala igračaka je Udruga Tetragon iz Ivanić-Grada, koja ima bogato iskustvo u organiziranju događaja prilagođenih djeci i mladima. Festival i ove godine je imao snažnu podršku u lokalnoj zajednici s obzirom da predstavlja veliki korak Ivanić-Grada prema tituli „Grad prijatelj djece” pa je suorganizator Turistička zajednica Ivanić-Grada, a Grad Ivanić-Grad je pokrovitelj.

Festivala igračaka je prva i jedina manifestacija posvećena igračkama i poticanju dječje igre u Hrvatskoj i regiji, koji je prošle godine u Ivanić-Grad privukao više od 3.500 posjetitelja.

Ovogodišnji Festival se održavao u i oko sportske dvorane Žeravinec, na kojemu je bilo prisutno više od 50 domaćih i stranih izlagača - proizvođača, distributera i sastavljača raznih igračaka i kolekcija igračaka. Od izlagača se izdvajaju Nerf, Rebel Nerf, LEGO te domaće perjanice Etno igračke iz Marije Bistrice, Eko igračke obitelji Adamović te Brick by Brick, a otvorio ga je gradonačelnik g. Javor Bojan Leš. Posjetitelji su uz razgledavanje i proučavanje, izložene igračke mogli kupiti po promotivnim cijenama. Posebna atrakcija izlagačkog dijela Festivala igračaka bila je velika izložba od čak 20 složenih LEGO kreacija kojima je posjetitelje Festivala razveseliti udruga ljubitelja LEGO kockica „Kockica“.

Uz zabavu na izlagačkom dijelu, mali i veliki posjetitelji imali su priliku aktivno sudjelovati u organiziranoj Maloj školi zaboravljenih igara koja je oživjela igre poput ”gumi-gumi” i ”pikulanja”, natjecanju ”Alka na tatinim leđima”, ali i na 15-tak različitih dječjih radionica.

U predahu su posjetitelji gledali prigodne kazališne predstave za djecu i sudjelovali na Koko kino maratonu.

Ponuda Festivala je osigurala da svaki član obitelji, od djece vrtićke dobi do djeda i baka, može pronaći zanimaciju i zabavu, a uz besplatan  ulaz je učinio Ivanić-Grad idealnom prilikom za obiteljski izlet i kvalitetnu obiteljsku zabavu.

Na Festivalu igračaka se održao i izbor najbolje hrvatske igračke koju su zajedno izabrali posjetitelji i stručni žiri, a najbolja igračka „Oblo Logic tower“ je osvojila konkretnu nagradu – mogućnost distribucije putem maloprodajnog lanca igračaka Kućica na drvetu.

Za posjetitelje iz Zagreba organiziran je i poseban turistički vlak s Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu prema Ivanić-Gradu.