25.03.2015.

Simulirana sjednica Gradskog vijeća

Njemačka Zaklada Friedrich Ebert u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom provodi projekt za mlade pod nazivom planska igra „Lokalna samouprava“. Cilj projekta je upoznati mlade s funkcioniranjem lokalne samouprave. Ovaj projekt osnažuje mlade, potiče ih na aktivno djelovanje u zajednici kroz savjet mladih, te razbija predrasude o politici i političarima.

Projekt je završio simuliranom sjednicom gradskog vijeća, koja se održala danas, 24. ožujka 2015. godine s početkom u 10.00 sati, u prostorijama Pučkog otovorenog učilišta (mala dvorana) u Ivanić Gradu.
Riječ je o simulaciji u kojoj je sudjelovalo 19 srednjoškolaca, a u okviru projekta, mladi su imali priliku ući u uloge gradskih vijećnika i odigrati sjednicu gradskog vijeća. Na pitanja mladih vijećnika za vrijeme aktualnog sata odgovarao je gradonačelnik g.Javor Bojan Leš.

Kako bi mladi što stvarnije odigrali svoju ulogu, voditelji planske igre Juraj Požgaj, Vanja Nedić i Sandra Bartol pripremili su mlade vijećnike za simuliranu sjednicu na radionici u četvrtak 19.3. i petak 20.3. u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić-Gradu. Također srednjoškolcima su pri pripremama pomagali i vijećnici Gradskog vijeća Ivanić-Grada Gordana Kanić, Ilija Krištić i Martin Laškarin.