26.03.2015.

Rock-mjuzikl “Antigona – Prockletstvo roda” – klasična literatura uz žestoke rifove

Antigona-Prockletstvo Roda, jedan od prvih hrvatskih rock-mjuzikala, koji je nastao u produkciji glazbeno-scenskog ansambla Medley Teatar. Klasično djelo Antigona ovaj glazbeni tim prebacio je u odličan rock spektakl. Najčešće grčki tekstovi na kazališnim daskama ne oduševljavaju publiku, jer su tekstovi teško razumljivi i  ukoliko niste dobro potkovani radnjom knjige teško da ćete shvatiti predstavu. Antigona ProcKletstvo Roda posve je nešto drugo. Ona približava književno djelo gledateljima jer je kreirana od pjesmama koje publici lako ulaze u uho i neke od njih bi se slobodno mogle plasirati kao izdvojeni hitovi. Do danas su ga pogledale tisuće gledatelja, najvećim dijelom srednjoškolaca koji to klasično djelo moraju čitati za lektiru, a mnogi od njih priznali su da ih je upravo predstava ponukala da djelo i pročitaju.

U glavnim ulogama: Danijela Pintarić, Tea Zec i Taher Sanuri

Velik doprinos u ovom projektu ima nekoliko eminentnih imena hrvatske rock scene, i to kao stalni članovi banda Medley Teatra, a to su Toni Lović – gitarist grupe Zabranjeno Pušenje, Berislav Blažević – klavijaturist grupe Parni Valjak, Nenad Borić – bubnjar grupe Crno Perje i dr.

Dođite i  doživite  klasično književno djelo u atmosferi istinske rock svirke -26.3.32015 Dom kulture u Ivanić Gradu. Predstava počinje u 19:30. Cijena ulaznice 30 kn.