22.07.2015.

Širokopojasni internet

 Grad Ivanić Grad je kao nositelj Projekta II u utorak 21. srpnja organizirao potpisivanje Sporazuma o suradnji na projektu razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu u nekomercijalnim područjima Zagrebačke županije uz sufinanciranje iz EU fondova.

 Sporazum su potpisali gradonačelnici Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i Dugog Sela Vlado Kruhak, načelnik općine Kloštar Ivanić Željko Filipović, načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek,  zamjenik načelnika Općine Križ Mladen Rogić, te Vedran Vidmar savjetnik za EU programe u Upravnom odjelu Zagrebačke županije za EU fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju.

 Savjetnik Vidmar je naglasio, da će Zagrebačka županija sufinancirati ovaj projekt za područje Ivanić Grada 80%. Naveo je i prednosti uvođenja mreže širokopojasnog interneta: smanjivanje prometnog zagađenja od 15 do 20%, povećanje računalne pismenosti i mogućnosti zapošavanja, te zadržavanje stanovništva u prigradskim mjestima.

 Za Projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog interneta će Zagrebačka županija izdvojiti 1.350.000 kuna, a završetak radova predviđa se u roku od dvije do tri godine.