10.02.2015.

Poziv za upis za vojnu evidenciju na području Grada Ivanić-Grada

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO OBRANE 

UPRAVA ZA LJUDSKE RESURSE SEKTOR ZA UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA SLUŽBA ZA POSLOVE OBRANE PODRUČNI ODJEL ZA POSLOVE OBRANE ZAGREB PODRUČNI ODSJEK ZA POSLOVE OBRANE ZAGREB-ISTOK

POZIV
ZA UPIS U VOJNU EVIDENCIJU

Temeljem članka 21. i 22. Zakona o obrani (Narodne novine broj 73/13) POZIVAMO SVE MUŠKE OSOBE, HRVATSKE DRŽAVLJANE, ROĐENE 1996. GODINE I STARIJIH GODIŠTA KOJI DO SADA NISU UPISANI U VOJNU EVIDENCIJU, a imaju prebivalište na području Grada Ivanić Grada, da se jave u PODRUČNI ODSJEK ZA POSLOVE OBRANE ZAGREB-ISTOK poradi upisa u evidenciju vojnih obveznika.

Upis u evidenciju vojnih obveznika s područja Grada Ivanić Grada obavljat će se na lokaciji:
IVANIĆ GRAD, Beliceva 1
Spomen dom Alojza Vulinca
27. veljače 2015. u vremenu od 09,00 do 13,00 sati

Nakon gore navedenog datuma za upis možete se javiti u
PODRUČNI ODSJEK ZA POSLOVE OBRANE ZAGREB-ISTOK,
Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 4/II, soba br. 30

Pozvani su obvezni ponijeti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.
Svi pozvani, na koje se odnosi ovaj poziv, obvezni su se odazvati, a eventualnu spriječenost javljanja na ovaj poziv, dužni su osobno ili putem članova uže obitelji opravdati nadležnom Odsjeku.
Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, upis u vojriu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Obveza upisa u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani, uz napomenu kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskog sabora.
Detaljne informacije o upisima u vojnu evidenciju potražite na www.morh.hr

VODITELJ
Bojan Pašić, mag. pol. v.r.